F.A.Q's

Boeken en betalingen

Wie zit er achter Surfblend?

Surfblend is een merk van Sundio Group International GmbH, bekend van andere reismerken als GOGO, Beachmasters, Sunweb Vakanties, Skikot, Husk Wintersportreizen,Snowblend etc.

Is het wel veilig om te boeken bij Surfblend?

Zeker weten, we zijn aangesloten bij alle bekende verenigingen zoals SGR en ANVR in Nederland en de ABTO in Belgie

Kan ik ook telefonisch boeken?

Als je telefonisch wilt boeken kan dat door te bellen naar 0900 - 2353865 (70cent per gesprek). Heb je vragen tijdens of na je boeking? Dan kun je ons bereiken via info@surfblend.com of 0900 – 2353865

Kan ik nog iets wijzigen bij mijn boeking?

Dat kan zeker! Ga naar 'Mijn Surfblend' en pas daar je boeking aan.

Ik heb geen bevestigingsmail gekregen, wat kan ik doen?

Je bevestigingsmail ontvang je vaak enkele minuten na je boeking. Heb je deze niet ontvangen, kijk dan voor de zekerheid in je ongewenste e-mail. Heb je helemaal niets ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Wanneer moet ik betalen?

Na de boeking ontvang je per mail de factuur. Op de factuur staat aangegeven wanneer de uiterste betaaldatum is voor de aanbetaling en het restantbedrag van je reis.

Betalen kan onder andere via Mijn Surfblend. Hier zie je een overzicht van alle betalingsmogelijkheden en de bedragen die voor jouw reis nog open staan.

Het restantbedrag maak je 6 weken voor vertrek naar Surfblend over. Vertrek je binnen 6 weken dan is het noodzakelijk dat je de gehele betaling direct aan ons voldoet.

Kan ik ook alleen boeken?

Zeker, elke week hebben we mensen die alleen reizen naar onze bestemmingen. De camps en het programma zijn zo ingericht, dat je binnen no-time snel nieuwe mensen leert kennen.

Kan ik mijn vakantie ook annuleren?

De hoofdboeker is de enige die een annulering kan doorgeven. U kunt uw boeking annuleren via Mijn Surfblend. U krijgt dan direct de annuleringskosten te zien. Lukt het annuleren via Mijn Surfblend niet? Vul dat het annuleringsformulier in.

Wanneer u een deel van uw vakantie wilt annuleren kunt u het online annuleringsformulier invullen.

Annuleren gebeurt conform de Surfblend voorwaarden en is nooit kosteloos. Wanneer u uw vakantie annuleert worden, naast de verschuldigde reserveringskosten en de kosten voor een eventuele annuleringsverzekering, de volgende annuleringkosten in rekening gebracht:

 • bij annulering tot de 42ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 15% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 5de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
 • bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Let op! Heb jij een vliegvakantie geboekt naar Lissabon, Agadir of Bordeaux? Dan gelden er afwijkende annuleringskosten.

Vervoer

Bus: hoeveel bagage mag ik meenemen?

Tijdens de busreis mag je de volgende bagage meenemen:

 • 1 koffer of reistas van 20 kilo. De afmetingen mogen maximaal 80x70x30 cm zijn.
 • 1 stuk handbagage van 2 kilo.
 • Eventueel een surfboard of skateboard mag, graag surfboards aangeven bij de boeking. Surfboards mogen niet langer zijn dan 3m.

Het is belangrijk dat je je aan de voorschriften houdt. Overbagage kan door de chauffeurs geweigerd worden. Het is niet toegestaan om alcoholische dranken, volle gasflessen, tuinmeubelen, koelboxen, fietsen, bungalowtenten en dergelijke mee te nemen in de bus. Het is belangrijk dat al jouw bagage gelabeld is en dat je jouw reisdocumenten in je handbagage hebt.

Bus: wat zijn de opstapplaatsen?

Onze standaard opstapplaatsen zijn:

 • Utrecht, touringcarhalte Reactorweg 1 (nabij Restaurant Meet & Eat)
 • Rotterdam, bij het metrostation Capelsebrug.
 • Breda, Station Breda-Prinsenbeek, International Bus Stop (Moskesweg)
 • Antwerpen, achter Sporthal 't Kiel (August Leyweg, Hoboken)
 • Leuven, Restaurant Heverlee/Texaco (aan snelweg E40 Luik --> Brussel)
 • Gentbrugge, bij Sporthal Driebeek (Driebeekstraat 22, 9050 Gentbrugge)
Bus: Wanneer vertrekt de bus, komt deze aan?

Bussen vertrekken vrijdag in de middag/avond en komen altijd op zaterdagochtend aan op de bestemming. De bussen naar huis vertrekken dan de zaterdagavond vanaf de bestemming en komen op zondagochtend weer aan op de opstapplaats

Eigen vervoer: wanneer kunnen we inchecken?

Met eigen vervoer ben je welkom vanaf zaterdagochtend 10u, tenzij anders vermeld. Je kunt blijven tot de volgende zaterdag 18u.

Eigen vervoer: kan ik afgezet worden door iemand?

Uiteraard mag iemand jou afzetten op het surfcamp, ze mogen dan gerust ook even komen kijken waar je gaat verblijven

WAT ZIJN DE ADRESSEN VAN DE CAMPINGS?

Moliets:
Camping Saint Martin - Surfblend
Avenue de l'Ocean
40660, Moliets Plage, Frankrijk

Zarautz:
Camping Talai Mendi - Surfblend
N-634, 5, 20800, Zarautz
Gipuzkoa, Spanje

Surf&Drive:
Camping Saint Martin - Surfblend
Avenue de l'Ocean
40660, Moliets Plage, Frankrijk

Loredo:
Surf Resort Loredo - Surfblend
Calle Arna, 104
39140, Somo, Cantabria, Spanje

Vlucht & bagage

Transavia

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. Indien een baby tot 2 jaar een eigen stoel heeft dan mag je een (auto)kinderzitje meenemen. Wij adviseren je om handbagage mee te nemen die onder de stoel past of in de bagageruimte boven het hoofd: dit is een tas niet groter dan 45 x 40 x 25 cm.

Handbagage met deze afmetingen mag gegarandeerd mee naar de plek in de cabine. Bij grotere handbagage (maximum is 55 x 40 x 25 cm) loop je het risico dat deze wordt ingenomen. Bij ruimtegebrek vervoert Transavia die namelijk als ruimbagage. Je kunt er uiteraard op vertrouwen dat de handbagage in goede handen is. Uiteraard is dit kosteloos.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage.

Alleen een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kun je meenemen tot aan de gate. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

 • 15 kilo ruimbagage = 9,- euro per enkele reis
 • 20 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
 • 25 kilo ruimbagage = 19,- euro per enkele reis
 • 30 kilo ruimbagage = 24,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Surfblend.

Meer opties voor het bijboeken van bagage vind je op de Selfservice website van Transavia. De Selfservice website van Transavia is beschikbaar vanaf 3 weken voor vertrek.

LET OP: Ga je op vakantie naar Lissabon of Agadir? Dan gelden er afwijkende en variabele bagagetarieven. De ruimbagage voor deze 2 bestemmingen kun je direct bij de boeking bijboeken of later via de Selfservice van Transavia.

Voor het inloggen op de Selfservice heb je een PNR nummer nodig. Dit nummer staat op jouw factuur achter de geboortedata van de reizigers.

Houd er rekening mee dat de bijgeboekte ruimbagage via de Selfservice website van Transavia niet wordt getoond op het vliegticket dat je van Surfblend ontvangt. Indien je ruimbagage bijkoopt, mag je dit kosteloos verdelen over maximaal 5 stuks. Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen.

Het onderling verdelen van de bagage is mogelijk. Ga je met 2 personen op vakantie, dan mag je 2 koffers van 10 kilo meenemen.

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 15,- euro per 5 kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Vueling

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x20 cm.
Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op ruimbagage. Alleen een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kun je meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel.

Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

 • 15 kilo ruimbagage = 9,- euro per enkele reis
 • 20 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
 • 23 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Surfblend.

Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is niet toegestaan.
Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 12,- euro per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.
Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

EASYJET

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 56 x 45 x 25cm. Er is geen gewichtsbeperking voor handbagage.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heef recht op 0 kilo ruimbagage. Tijdens het boeken kan de ruimbagage worden bijgeboekt. De kosten hiervan kunnen variëren.

Bijzondere bagage

Neem je afwijkende bagage mee, dan kun je dit aangeven tijdens de online boeking. Geef je dit direct door, dan word er na de boeking contact met je opgenomen door een medewerker van het Contact Center. De medewerker neemt de procedure met je door.

Hieronder vind je een kleine opsomming van afwijkende bagage die je kunt meenemen:

 • Duikuitrusting
 • Fiets
 • Golfuitrusting
 • Kite, waveboard of wakeboard
 • Muziekinstrumenten
 • Surfplank
 • Visuitrusting

Wanneer je bijzondere bagage meeneemt, dan is het ook noodzakelijk dat je dit aan ons doorgeeft. Wij melden jouw bijzondere bagage dan voor je aan voor de transfer. Voor vluchten van Brussels Airlines, Easyjet en Vueling kun je contact met ons opnemen voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat jouw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening. Wanneer je jouw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor je.

Medische bagage

Je kunt gratis 15 kilo aan extra medische bagage meenemen. Voorwaarde is wel dat je een medische verklaring in het Nederlands en Engels kunt overleggen bij de check-in balie.

De medische bagage kun je meenemen als ruimbagage of verdelen over jouw ruim- en handbagage. Houd er dan wel rekening mee dat de handbagage altijd maximaal 10 kilo mag zijn.

Het is belangrijk dat wij jouw medische bagage vooraf aanmelden. Hiervoor heeft het Contact Center de volgende informatie nodig:

 • Wat is de medische bagage?
 • Waar wordt het voor gebruikt?
 • Wat is het gewicht?
 • Wat zijn de afmetingen?
 • Neem je de medische bagage mee in het ruim of in de cabine?
Vloeistoffen in de handbagage

Vloeistoffen en gels kunnen alleen in jouw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:

 • Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml
 • Verpakte vloeistoffen en gels zitten in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter
 • Elke reiziger reist met maximaal 1 plastic 1-literzakje
 • Medicijnen en babyvoeding die nodig zijn tijdens de vlucht zijn toegestaan.

Het is belangrijk dat je bij de handbagagecontrole het plastic zakje met de vloeistoffen en gels apart aanbiedt.

Inchecken en stoelreservering

Inchecken op de luchthaven

Het is belangrijk dat je minimaal 2,5 uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven.
Dit zodat je voldoende tijd hebt om in te checken, door douanecontrole te gaan en naar de gate te lopen.
Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken.

De incheckbalies van Air Malta, Onur Air, Transavia en Vueling sluiten 45 minuten voor vertrek.

De incheckbalies van Aegean Airlines en Brussels Airlines sluiten 1 uur voor vertrek.

Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Surfblend is hiervoor niet aansprakelijk.

Internet check-in

Voor de meeste Transavia vluchten kun je vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek van jouw vlucht online inchecken.

Hoe werkt het online inchecken?

 1. Houd jouw boekingsnummer en jouw vluchtnummer bij de hand
 2. Ga naar Transavia.com
 3. Volg de stappen en wijzig eventueel de stoelen voor jouw reisgezelschap
 4. Check jezelf en jouw eventuele reisgenoten in
 5. Print de boardingpassen uit

Als je online hebt ingecheckt, kun je op de luchthaven eenvoudig jouw ruimbagage afgeven. Op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport kun je dit doen bij de ‘bagage drop-off’ balie. Bij overige luchthavens geef je jouw ruimbagage af bij de check-in balie.

Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen en mindervalide reizigers. Gezinnen die reizen met een baby onder de 2 jaar kunnen wel online inchecken. Transavia zoekt de meest geschikte stoelen voor jouw reisgezelschap uit. Helaas kun je daardoor de gereserveerde stoelen niet meer wijzigen. Je hebt hierbij helaas niet de garantie dat jullie allemaal bij elkaar zitten.

De internet check-in is niet verplicht. Je kunt ook inchecken bij de check-in balie of bij een selfservice check-in automaat.

De internet check-in wordt door Transavia verzorgd. Surfblend heeft hier geen invloed op.

Voor vluchten van Brussels Airlines en Vueling is het helaas niet mogelijk om online in te checken.

Stoelreservering

Voor de meeste vluchten van Transavia is het vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek mogelijk om een stoelreservering te maken. Zo kun je zelf bepalen waar je wilt zitten tijdens jouw vlucht. Uiteraard is de stoelreservering niet verplicht.

Via Transavia.com kun je in een aantal eenvoudige stappen een stoel voor jouw of het gehele reisgezelschap reserveren.

Tijdens het maken van een stoelreservering zie je een overzicht met zitplaatsen. Je ziet meteen welke stoelen nog beschikbaar zijn en welke stoelen de standaard of extra beenruimte hebben. De kosten voor de stoelen zijn:

 • stoel met extra beenruimte 15,- euro per enkele reis
 • stoel met standaard beenruimte 4,- euro per enkele reis Helaas is het niet voor alle reizigers mogelijk om een stoelreservering te maken.

Een stoelreservering is niet mogelijk voor:

 • reizigers die rolstoel gebonden en geheel immobiel zijn
 • reizigers die extra zuurstof aan boord nodig hebben
 • reizigers die een huisdier in de cabine meenemen
 • alleenreizende kinderen van 5 tot en met 11 jaar Houd voor het maken van een stoelreservering jouw boekingsnummer en jouw vluchtschema bij de hand.

Ben je in het bezit van een stoelreservering? Dan is het nog steeds noodzakelijk dat je incheckt voor jouw vlucht.

De stoelreservering wordt door Transavia verzorgd. Surfblend heeft hier geen invloed op.

Voor vluchten van Brussels Airlines en Vueling is het helaas niet mogelijk om een stoelreservering te maken.

Luchthavens en maatschappijen

Luchthavens

De meeste vluchten vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Voor een aantal bestemmingen is het ook mogelijk om te vertrekken vanaf regionale luchthavens.

Surfblend vertrekt vanuit Nederland en België vanaf:

 • Amsterdam Airport Schiphol
 • Brussel Airport
Luchtvaartmaatschappijen

 • Brussels Airlines
 • Transavia
 • Vueling
 • Easyjet

Op alle vluchten zijn alleen Economy Class stoelen aanwezig.

Extra info vluchten

Tussenlanding

Een tussenlanding kan altijd voorkomen. Is de tussenlanding al bekend dan wordt dit aangegeven tijdens jouw boeking. Houd er rekening mee dat een tussenlanding altijd nog kan worden toegevoegd aan jouw vluchtschema. Een tussenlanding wordt altijd weergegeven op jouw ticket. Ook kun je dit terug zien in Mijn Surfblend.

Vertragingen

Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert Surfblend de ANVR-voorwaarden.
Surfblend is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen. Sinds februari 2005 is ook de EU-regelgeving met betrekking tot Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen.
Meer informatie hierover vindt u op deze website

Vliegen tijdens de zwangerschap

Een tussenlanding kan altijd voorkomen. Is de tussenlanding al bekend dan wordt dit aangegeven tijdens jouw boeking. Houd er rekening mee dat een tussenlanding altijd nog kan worden toegevoegd aan jouw vluchtschema. Een tussenlanding wordt altijd weergegeven op jouw ticket. Ook kun je dit terug zien in Mijn Surfblend.

Vluchttijden

Bij een zwangerschap zonder enige complicaties mag je vliegen tot 36 weken zonder een verklaring van jouw behandelend arts. Vanaf 36 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Houd er ook rekening mee dat vluchttijden altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor jouw vertrek of zelfs tijdens jouw vakantie nog wijzigingen zijn in het vluchtschema. Ook hier kan Surfblend niet aansprakelijk voor worden gesteld.
Tijdens het maken van een boeking kun je soms een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Surfblend doet er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen.
Wanneer jouw voorlopige vluchttijden bekend zijn, kun je deze terugvinden in Mijn Surfblend.

Verblijf

Wat zit er in een tent?

Tenten worden leeg opgeleverd, dit betekent dat je zelf moet zorgen voor een matje/luchtbed en voor een deken/slaapzak en kussen. Lig je met twee personen? Neem dan een luchtbed mee van maximaal 1m40 breed

Wat zit er in een sheddie?

De sheddies zijn voorzien van een bed met matras. Dit is een matras van 1m40 breed en 2m lang, je dient zelf te zorgen voor lakens, kussen en deken/slaapzak

Wat zit er in een camper?

De campervans zijn voorzien van een bed met matras, je dient zelf te zorgen voor kussen, laken en deken/slaapzak. Verder is alles aanwezig om te koken, eten en drinken en ook een tafeltje met stoeltjes.

Wat zit er in een appartement?

De bedden in de appartementen zijn allemaal voorzien van matras, overtrek, kussen en kussensloop. Je dient zelf te zorgen voor een deken of slaapzak. Verder is de keuken volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt om te kunnen koken, eten en drinken.

Wat is halfpension en wat is volpension?

Halfpension betekent ontbijt + diner. We zorgen er dus voor dat je alle dagen ontbijt krijgt en alle dagen diner. Houdt hierbij rekening dat de laatste dag (zaterdag) enkel nog ontbijt wordt verzorgd.
Volpension betekent ontbijt, lunch en diner. Dit zit standaard inbegrepen in het pakket bij de Juniorcamps. Je hoeft dus in principe nooit zelf eten te kopen, alhoewel er in de praktijk natuurlijk wel eens een snack, ijsje of iets dergelijks wordt aangeschaft.

Ik heb een allergie, is dat een probleem?

Zeker niet, geef dit aan in de boeking of stuur ons een mail met jouw wensen of eisen. Heb je echt specifieke ingredienten nodig? Dan is het raadzaam deze mee te nemen en aan onze chef te overhandigen. Niet altijd is alles verkrijgbaar in de lokale supermarkten.

Zijn er supermarkten, pin-automaten etc?

Bij al onze bestemmingen is er altijd een centrum in de buurt met alle gemakken.

Ik wil geen halfpension, kan ik dan zelf eten maken?

Dit kan op alle lokaties, behalve in het Surf Resort en SURFinn Vieux Boucau. Daar hebben we geen keukentje voor de gasten en kun je dus gebruik maken van de lokale horeca als je geen gebruik wenst te maken van het halfpension. Let wel, zelf koken is over het algemeen duurder doordat je enkel gebruik kunt maken van de kleine supermarktjes/campingwinkels in de buurt.

Surfen

ik heb geen ervaring, kan ik dan wel op surfkamp?

Absoluut! De meeste deelnemers die komen hebben nog nooit gesurft en de lessen beginnen bij '0'. Als gevorderde surfer ben je natuurlijk ook welkom bij ons.

Zijn surflessen verplicht?

Verplicht zijn lessen niet, maar we raden het voor de beginners ten zeerste aan. In Loredo is het zelfs onmogelijk om een plank te lenen zonder dat je enige ervaring hebt.

Wat voor surfboards zijn er aanwezig?

Er zijn veel verschillende maten en typen boards aanwezig, van een 6ft fish naar een 9ft longboard. Voor ieder wat wils dus!

Ik ben junior en wil vrij kunnen surfen, mag dat?

De juniors krijgen van ons aan het einde van de dag een freesurf sessie onder begeleiding van de instructeurs. Over het algemeen geven we geen toestemming aan juniors om vrij te surfen zonder toezicht, tenzij de ouders hier expliciet toestemming voor geven.

Moet ik betalen voor gebruik van de surfgear?

Nee, in tegenstelling tot veel andere organisaties vragen we geen geld voor het gebruik van alle surfgear, skimboards, bodyboards en beachgames

Mag mijn eigen plank mee?

Dat mag gratis op de bus, wel even aangeven bij de boeking want de plaatsen hiervoor zijn beperkt. Boards langer dan 3m kunnen niet mee.

Neem ik een eigen wetsuit mee?

We hebben wetsuits genoeg. Heb je zelf een wetsuit? Dan kun je deze zeker meenemen.

Leeftijd

Wat is de leeftijdsgrens juniors?

Minimale leeftijd is 12 jaar, maximale leeftijd is in principe 16 jaar.

Ik ben 17, mag ik mee met de Juniors?

Ja, dat mag, Je moet je natuurlijk wel strikt houden aan de regels die gelden op de juniorcamps.

Ik ben 15, mag ik mee met de 16+

Nee, alle deelnemers moeten tijdens het camp minimaal 16 jaar zijn of worden. Hier wordt nooit een uitzondering op gemaakt.

Ik ben 16, Juniors of 16+?

Er is een groot verschil tussen deze concepten. Bij de juniors wordt je echt intensief begeleid en doe je alle activiteiten mee. Bij de 16+ mag iedereen letterlijk doen en laten wat men wilt, zo lang het binnen het behoorlijke blijft natuurlijk. De begeleiding is een stuk minder intensief en we verwachten van deze deelnemers een grote mate van zelfstandigheid. Je kunt dus zelf kiezen welk concept beter bij je past.

Ik ben 17, mag ik mee met de 18+

Nee, alle deelnemers moeten tijdens het camp minimaal 18 jaar zijn of worden. Hier wordt nooit een uitzondering op gemaakt.

Ben ik te oud om mee te gaan met Surfblend?

Je bent nooit te oud om mee te gaan met Surfblend. Houdt er wel rekening mee dat de gemiddelde leeftijd bij de 16+ongeveer 20 jaar is. Bij de 18+ is dit direct alweer een stuk hoger. September trekt gemiddeld genomen ook altijd een stuk ouder publiek

Zijn er minimale leeftijden aan de family camps?

Zeker niet, iedereen is welkom.

Ik ben jonger dan 18 jaar, heb ik dan een verklaring van mijn ouders nodig?

Nee, Surfblend heeft geen ouderverklaring nodig. Als minderjarige heb je toestemming van jouw ouders nodig om op vakantie te gaan. Wij gaan ervan uit dat je deze toestemming hebt wanneer je jouw vakantie boekt. Als junior hebben wij wel expliciet toestemming van jouw ouders nodig wanneer je vrij wilt surfen zonder toezicht. In principe zijn de freesurf sessies altijd onder begeleiding van instructeurs bij de juniors.

Begeleiding en afspraken

Wat houdt de begeleiding van de Juniors in?

Onze Juniorcamps staan onder strikte begeleiding. Voor elke 4 a 5 deelnemers is er een crewlid aanwezig. We maken duidelijke afspraken met de deelnemers, activiteiten zijn over het algemeen verplicht en iedere avond is er een bedtijd. Na deze tijd is het niet toegestaan om nog activiteiten te doen of het camp te verlaten. Roken en alcohol zijn natuurlijk ten strengste verboden en jongens en meisjes slapen apart.

Ik ben 16 of 17 jaar, hoe zit dat met alcohol?

We houden ons aan de lokale wetten. Dat wil zeggen dat we zowel in Frankrijk als in Spanje nooit alcohol schenken of verkopen aan deelnemers jonger dan 18 jaar. Veel bars laten ook geen -18 binnen, hier kunnen wij verder nooit verantwoordelijk voor gehouden worden.

Hoe werkt de indeling van de accommodaties?

Je kunt zelf kiezen bij wie je in de tent wilt. Op de lijsten zien we al de groepsnamen staan die je hebt gekozen, maar zelfs bij de checkin kun je dit alsnog regelen. Voor de appartementen, huizen en campers is het natuurlijk makkelijk, deze boek je al gewoon exclusief voor jouw groep.

Verzekering

Waarom heb ik een verzekering nodig?

Een goede reis- en/of annuleringsverzekering zijn essentiële onderdelen van je vakantie. Zowel voorafgaand als tijdens je vakantie kunnen er zich gebeurtenissen voordoen die zonder een goede verzekering vervelende financiële situaties kunnen veroorzaken. Wij vinden het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en adviseren je om een reis- en annuleringverzekering af te sluiten. Onze verzekeringen zijn van de Europeesche; de reisverzekeraar van Nederland en sluiten exact aan op je reis.

Wat houdt de annuleringsverzekering in?

De kortlopende annuleringsverzekering dekt onder andere de kosten die ontstaan door een annulering met een geldige reden. Deze redenen kan je terugvinden in de voorwaarden van Europeesche Verzekeringen. Een aantal zaken waarvoor je verzekerd bent met deze verzekering is:

 • Vergoeding van je annuleringskosten welke kort voor vertrek zeer hoog oplopen.
 • Vergoeding annulering/afbreking als familie 1ste en 2e graad of ex-partner ernstig ziek wordt of familie 1ste, 2e of 3e graad komt te overlijden.
 • Vergoeding van niet gebruikte reisdagen bij afbreken van je reis.
Wat houdt de reisverzekering in??

Wij vinden het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en adviseren je om een reisverzekering af te sluiten. Wij hebben de volgende verzekeringen voor je samengesteld.

Europeesche Verzekeringen
Premie per persoon per dag
BASISCOMFORTOPTIMAAL

Europa dekking*

€ 1,57

€ 1,92

€ 2,77

Wereld dekking**

€ 2,67

€ 3,07

€ 4,02

Personenhulp

v

v

v

Maximum per verzekerde

Kostprijs

Kostprijs

Kostprijs

Geneeskundige kosten

v

v

v

Buiten Nederland

Kostprijs***

Kostprijs***

Kostprijs***

Bagage

v

v

v

Totaal

€ 1.000

€ 3.000

€ 5.000

Nieuwwaardedekking

1 jaar

1 jaar

2 jaar

Mob. Telefoon

€ 100

€ 300

€ 500

Tablets, beeld, geluid en filmapp.

€ 500

€ 1.500

€ 2.500

Eigen risico

€ 100

€ 50

€ 0

Geld

x

x

v

Maximum per verzekerde

Niet gedekt

Niet gedekt

€ 500

Reis rechtsbijstand

x

x

v

Binnen Europa

Niet gedekt

Niet gedekt

kostprijs

Buiten Europa

Niet gedekt

Niet gedekt

€ 25.000

Ongevallen (extra eenmalige uitkering)

x

v

v

Bij overlijden

Niet gedekt

€ 25.000

€ 25.000

Bij blijvende invaliditeit

Niet gedekt

€ 75.000

€ 75.000

Heb je een vraag die je hieronder nergens kan terugvinden?

Mail ze door naar: info@surfblend.com

Om de website van Surfblend goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent. Wijzig cookie instellingen