Surfblend surfvakanties

surfen in hossegor

Lees hier alles over surfen in Hossegor!

Surfen in Hossegor heeft niet alleen de sport in Frankrijk gemaakt tot wat het is, maar ook over heel Europa. Het is de bakermat van het surfen in Europa! De beste beach breaks, de meeste surfshops, een stop van het WK surfen en alle bekende merken hebben hier hun Europees hoofdkantoor staan.

hossegor stad

surfen in hossegor frankrijk

hossegor stad

Hossegor kun je, buiten het strand, opdelen in 3 zones: de boulevard, het centrum en de zone Pedebert met de outletshops.

De boulevard is heerlijk vertoeven, goed eten en een leuk nachtleven. Met een beetje geluk zie je de big wave spot La Nord werken, maar waarschijnlijk zal je zelf surfen in Hossegor op La Sud tegen het havenhoofd.

Het centrum staat bekend om de vele surfshops, leuke boetiekjes en enkele goede restaurants en bars. De zone Pedebert in Soorts is een walhalla voor koopjesjagers met ontelbare outletshops van allerlei surfmerken.

Kortom, surfen in Hossegor is BIG!

surfen in hossegor

surfen in hossegor frankrijk

surfen in hossegor

Wanneer je gaat surfen in Hossegor dan is het belangrijk dat je de juiste surfspot kiest. De surfcondities kunnen tijdens het surfen in Hossegor nog wel eens verschillen per spot. De beachbreaks in Hossegor kunnen flinke golven aan en komen pas echt tot leven met een overhead swell en een periode van rond de 12 seconden. Alle local shredders en internationale shredders komen dan ten tonele... dan zie je pas hoe hard het surfen in Hossegor leeft. 

beste surfspots bij hossegor

La nord

La Nord is één van de top spots die het surfen in Hossegor zijn naam geeft. Ten noorden van de main strand opgangen vind je deze prachtige spot waar zowel beginners als gevorderden plezier kunnen maken. Het is hier wel altijd vrij druk aangezien het een van de beste spots is die Hossegor en zijn omgeving rijk zijn. Op grotere dagen is het een van de weinige spots die nog blijft werken, voornamelijk de outer banks houden swell tot triple overhead. Niet de makkelijkste spot als je wilt gaan surfen in Hossegor, maar zeker eentje die je een flinke kick geeft!

Check de forecast voor La Nord

surfen in hossegor frankrijk

la sud

Samen met La Nord vormt La Sud de bakermat van het surfen in Hossegor. Deze spot is beter geschikt voor de surfers die de heftige golven van La Nord overlaten aan de experienced locals. De golf heeft een voorkeur voor links en biedt ruimte aan de beginners en de mensen die al wel kunnen surfen, maar nog niet tussen de local rippers willen gaan liggen. Op High tide is het niet te surfen aangezien het dan in een mega shore break verandert. Leuk om te gaan kijken, maar niet geschikt voor beginners die willen gaan surfen in Hossegor!

Check de forecast van La Sud

surfen in hossegor frankrijk

la graviere

Als je foto's googled van surfen in Hossegor, dan zie je stevige barrels, dikke turns en de beste van de wereld die hun kunstjes tonen. Dit vindt plaats op La Graviere! Een hevige en gevaarlijke golf, die zeker niet geschikt is voor de beginners. De beste van de wereld strijden hier in september/oktober voor de winst van de wereldbeker. Surfen in Hossegor wordt niet beter dan dit. Ga je je er toch aan wagen? Pas dan op voor de stevige stromingen, want die groeien mee met de size van de golven...

Check de forecast van La Graviere


surfen in hossegor frankrijk

capbreton

Ten zuiden van Hossegor vind je Capbreton. Een pittoresk havenstadje waar je heerlijk vis kunt eten, maar wat ook flink heeft bijgedragen aan het op de kaart zetten van het surfen in Hossegor. De spots Santocha, La Piste en VVF zijn niet de minste en kunnen net als hun grotere broers en zussen La Sud/Nord en La Graviere stevig uit de hoek komen. Langs de pier van Santocha is het vaak druk met veel shredders die hun beste golven willen pakken, maar niet tussen de Hossegor crew willen liggen. La Piste is voor de echter barrel jagers. Heb je daar geen interesse in, zak dan een beetje af naar VVF, hier is het vaak iets rustiger en vind je net zulke goede golven!

Check hier de forecast van Capbreton

surfen in hossegor frankrijk

seignosse

Meer naar het noorden van Hossegor vind je het surfdorpje Seignosse. De gezellige boulevard met vernieuwd skatebowl (sick!) bieden het decor voor prachtige surfspots zoals Les Casernes en Le Penon. Surfen in Hossegor hoeft niet altijd in het hartje van het centrum te zijn tussen de allerbeste. Hier vind je fijne beachbreaks die zowel voor gevorderde surfers als beginnende surfers een mooi alternatief bieden voor het surfen in Hossegor.

Check hier de forecast van Seignosse

surfen in hossegor frankrijk

surfblend bestemmingen

moliets

Tussen Hossegor en Mimizan vind je onze favoriete surfbestemming van Frankrijk. Moliets-et-maa is een echte hotspot voor iedere surfer. In de zomermaanden ervaar je hier de echte surf lifestyle en bezoek je de gezellige restaurantjes, bars en strandfeestjes. Niet voor niets is dit de bakermat voor Surfblend, de plek waar het allemaal is begonnen. Met een variatie aan leuke surfspots en genoeg activiteiten te beleven is dit een ideale surfbestemmingen voor jong en oud. Om al deze redenen en nog veel meer hebben wij hier de tofste surfcamps voor juniors, youth, adults (18+) en families! Bekijk ze allemaal en vind je ideale basis om te surfen rond Hossegor.

surfen in hossegor frankrijk

vieux boucau

Op een kwartiertje rijden ten noorden van Hossegor vind je het populaire surftown Vieux Boucau. Met verschillende toffe surfshops, een gezellig marktjes, leuke restaurantjes dicht bij het brede zandstrand en wereldberoemde surfspots, is het misschien wel de beste plek om jezelf te baseren als je een surftrip wilt organiseren. Hier vind je daarom ook onze comfortabele surfstyle bed and breakfast en het gezellige Surfbase concept. Door het grote succes hebben wij besloten om ons aanbod op deze ideale spot uit te breiden. Daarom organiseren wij ook de Family Glamping en het Juniorcamp Messanges hier. Kortom, iedereen is welkom!

surfen in hossegor frankrijk

Messanges

Tussen Moliets en Vieux Boucau ligt het charmante surfparadijs Messanges verscholen. Terwijl het in de winter een stille plek is, komt Messanges in de zomer tot leven als een bruisende surfgemeenschap te midden van duinen en bossen. De surfspots zijn perfect geschikt voor beginners, waardoor het een ideale bestemming is om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen.

Je vindt hier geen uitgestrekte boulevards of overvloedige restaurants, maar een intieme sfeer met enkele gezellige barretjes en eetgelegenheden, gerund door een gevarieerde mix van lokale bewoners en avonturiers uit verschillende landen. Zoek je naar een Familycamp of een Juniorcamp? Messanges biedt het allemaal!

Familycamp Messanges

surfbusje

Ook kun je een van onze campervans huren om de hele regio te verkennen via ons Surf and Drive-concept. Heb je je favoriete bestemming gevonden? Kom met de surfbus in de zomer en je wordt wakker wanneer de zon begint te schijnen en je al bijna op bestemming bent. Vanuit onze surfcamps en surfhouses huur jij gemakkelijk je favoriete Softdog surfboard en wetsuit.

Waar zien we jou in het water? Klik op de knop hieronder voor de tofste surfbestemmingen of lees verder en ontdek de beste surfspots van de regio.

surfen in hossegor frankrijk
surfvakantie
surfvakantie

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!